MainContentHeadline

Salát s restovanou dýní a krevetami


Z méně známých ingrediencí můžeme mít občas respekt, ale u přípravy krevet se opravdu není čeho bát. Jsou hotové během několika málo minut a báječně se doplňují s lehkým salátem a opečeným toastem. Za chvíli tak máte na stole gurmánskou večeři, se kterou zazáříte před svými přáteli i rodinou!

Ingredience:

  • 250 g BILLA mix salátů
  • 150 g máslové dýně
  • 2 lžíce sterilované kukuřice
  • 100 g BILLA pastevecký sýr
  • 1 lžička BILLA dýňový olej
  • 100 g cherry rajčátek
  • BILLA toustový chléb
  • slunečnicový olej
  • sůl, pepř
  • ocet, nebo citron

Postup:

Dýni oloupejte, rozkrojte a nakrájejte na tenké plátky, které v hlubší pánvi zprudka orestujte. Osmaženou dýni osolte, opepřete a přendejte na papírový ubrousek, aby vychladla. V hluboké míse smíchejte mix salátů, kukuřici, rajčata, zakápněte octem či citronem a společně promíchejte s dýňovým olejem. Salát servírujte s natrhaným sýrem a ozdobte restovanou dýni.

Krevety na česneku s chilli

Ingredience:

  • 250 g krevet BILLA Premium
  • olej
  • stroužek česneku
  • snítka hladkolisté petržele
  • 1 čerstvé chilli
  • sůl, pepř

Postup:

Najemno nakrájejte česnek, chilli a petrželku. V pánvi na troše oleje, orestujte česnek dozlatova, následně přihoďte chilli a nakonec krevety. Vše společně jen pár minut prohřejte, osolte a opepřete. Při servírování krevety ozdobte hladkolistou petrželí a podávejte s opečeným toastovým chlebem.

Další články