Main Content

Salát Waldorf s krůtím masem


Známe pár zastánců názoru, že salát vlastně není pořádné jídlo. S tím ale nemůžeme tak úplně souhlasit, protože … šťavnaté plátky masa, kousky ovoce, zelenina a sýr? Něco takového musí přece pořádně zasytit. Přesvědčte se s námi a dejte zelenou masovým salátům!

Ingredience:

  • 4 krůtí prsa bez kůže
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 2 červená jablka BILLA Naše BIO
  • 1 červená cibule BILLA Bon Via
  • 150 g sýra s modrou plísní BILLA
  • 150 ml kozího jogurtu BILLA Naše BIO
  • 1 lžíce majonézy BILLA
  • lžička olivového extra panenského oleje BILLA Premium
  • lžička bílého vinného octa
  • hrst pekanových ořechů
  • hrst výhonků řeřichy
  • šťáva z půlky citronu BILLA Bon Via
  • sůl, pepř

Postup

1. Nejdříve si rozpalte pánev. Každé prso podélně rozřízněte, vychází to na dva plátky z jednoho prsa, jen aby nebylo maso příliš tlusté. Potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte z každé strany zhruba 4–5 minut. Kontrolujte maso pohmatem, zda již není hotové. Sundejte z plamene, zakryjte dalším talířem a nechte pomalu odpočinout.
2. Řapíkatý celer očistěte od části bílého spodního košťálu a nakrájejte na větší kousky. Ty vsypte do osolené vroucí vody a krátce povařte, asi jen 1 minutu. Po vyjmutí z hrnce ihned zchlaďte ve vodě s ledem.
3. Nakrájejte na stejně velké kousky zbylou zeleninu, ovoce a sýr. Jablko pak zakápněte citronem, aby vám nezčernalo. Pekanové ořechy nasekejte na velké kousky. V misce prošlehejte majonézu, jogurt, ocet a dochuťte solí a pepřem.
4. Ingredience (kromě masa) dobře smíchejte. Odpočaté maso nakrájejte na tenčí plátky a servírujte se salátem.

Další články