Main Content

Severské pečené brambory s mletým masem (4 osoby)


Masové kuličky, sekaná, ragú nebo karboše. Mleté maso má v mnoha kuchyních svou nezastupitelnou roli a dodává jídlu tu správnou strukturu. Švédskou klasiku s krémovou omáčkou určitě znáte, takže vám nic nebrání vyzkoušet něco nového. Třeba tyto severské pečené brambory!

Ingredience:

  • 500 g malých brambor Grenaille
  • 500 g mělněného vepřového masa Vocílka
  • 2 červené cibule BILLA Bon Via
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 150 ml zakysané smetany BILLA
  • lžíce sádla
  • 2 špetky kmínu
  • svazek kopru
  • sůl, pepř

Postup

1. Brambory omyjte a dejte vařit do osolené vroucí vody. Mezitím si nakrájejte červenou cibuli a nechte cca 5 minut krátce zarestovat, následně přidejte mleté maso.
2. Přisypte pepř, kmín a opékejte tak dlouho, dokud se maso nezatáhne. Přilijte vývar a postupně vyvařte veškerou tekutinu.
3. Jakmile budou brambory uvnitř měkké, oloupejte z nich slupku a na druhé pánvi je s trochou sádla opékejte asi 15 minut.
4. Nasekejte kopr a smíchejte se smetanou. Nakonec vše zlehka promíchejte a dosolte dle chuti.

Další články