MainContentHeadline

Slavnostní kuře pečené na pomerančích a medu


Pečené kuře je klasika, kterou všichni velmi dobře známe a jedli jsme nespočetněkrát. I tu si ale můžete připravit jako slavnostní jídlo, a to poměrně jednoduše. Stačí přidat pár neobvyklých ingrediencí a netradiční kombinace je na světě. Ideální volba na víkendový oběd. Pak se stačí “jen” rozhodnout: křidýlko, nebo stehýnko?

Ingredience:

  • 2 ks pomeranče BILLA Bon Via
  • 1 lžíce medu BILLA
  • 1 lžička kari
  • 0,5 lžičky červené papriky sladké
  • 2 lžíce slunečnicového oleje BILLA
  • 1 ks kuře Vocílka, (můžete použít i kuřecí špalíčky Vocílka)
  • sůl, pepř
  • čerstvý rozmarýn (případně sušený)

Postup:

Kuře osolte a opepřete podle chuti. V misce smíchejte papriku, kari, med a olej se šťávou z jednoho pomeranče. Druhý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte na dno plechu. Na pomeranč položte kuře, které potřete připravenou marinádou. Přidejte zbylé plátky pomeranče, rozmarýn a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 80 minut. Během pečení kuře několikrát marinádou potřete.

Další články

Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem

Vypečené rohlíčky: 5 tipů pro nejlepší domácí pečivo

Odlehčená americká snídaně snadno a zdravě.