Main Content

Soba nudle s brokolicí, tempehem a javorovým sirupem


Asijská kuchyně není jen o rýžových nudlích s kuřecím masem. V Japonsku jsou velmi populární soba nudle, které se připravují z pohanky. Výtečně si rozumí s křupavou brokolicí a aromatickým tempehem. Objevte s námi další exotické chutě!

Doba přípravy: do 30 minut / 4 porce

Ingredience:

  • 500 g soba nudlí
  • 1 menší brokolice
  • 400 g tempehu BILLA Naše BIO
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • 7 stroužků česneku BILLA BON VIA
  • 25 g zázvoru
  • 1 lžíce javorového sirupu BILLA Naše BIO
  • 3 lžíce slunečnicového oleje BILLA Naše BIO
  • šťáva z jedné limetky
  • hrst pekanových ořechů BILLA
  • sůl, pepř a chilli BILLA Premium

Postup

Tempeh nakrájejte na menší kousky a opečte na oleji dozlatova. Postupně přisypejte sezam, nasekané pekanové ořechy a vše lehce orestujte. Sundejte z plotny. Brokolici nakrájejte na růžičky a spařte. Zázvor a česnek nastrouhejte najemno. Přidejte do směsi s tempehem a zakápněte sójovou omáčkou a javorovým sirupem. Soba nudle vařte ve slané vroucí vodě cca 7 minut. Poté je propláchněte. Nudle přendejte do pánve a promíchejte se všemi surovinami. Nakonec celé jídlo zakápněte limetkovou šťávou a zasypejte sezamem.

Další články

Soba nudle s brokolicí, tempehem a javorovým sirupem

Domácí pizza ze špaldové mouky

Domácí pizza ze špaldové mouky

Přečtěte si článek