MainContentHeadline

Tip na poctivou svačinu (6 bulek)


Je těžké být stále originální a připravovat dětem ke svačině na výlet vždy něco nového, něco co jim udělá radost. Zkuste s námi domácí bulky se šunkou a sýrem. Stačí je už jen naplnit dobrotou a výjimečná svačina je na světě. Tip pro maminky, bulky vydrží křehké i po rozmražení!

Ingredience:

  • 250 g Česká šunka Vocílka
  • 2 vejce BILLA Naše BIO
  • 200 g BILLA Naše BIO
  • pšeničné celozrnné mouky
  • 130 g BILLA jogurt bílý
  • 50 ml BILLA čerstvé mléko plnotučné
  • 50 g BILLA másla
  • ½ kypřícího prášku
  • 150 g BILLA 45% Emmental
  • hrst hladkolisté petrželky a oregana
  • špetka soli

Postup:

  1. Začněte přípravou šunky, kterou si nakrájejte na půl centimetrové kostičky. Krátce je orestujte na pánvi a posléze nechte stranou vychladnout. V míse smíchejte suché suroviny, mouku, kypřící prášku a nastrouhané studené máslo. Vše rukou dokonale prohněťte.
  2. Přidejte ¾ nakrájené šunky a polovinu nastrouhaného sýra. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Oddělte vejce od žloutku a z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte s mlékem a jogurtem. Vše postupně vlijte do suché směsi a na konec jemně vmíchejte vyšlehaný sníh.
  3. Směs by měla být dostatečně tuhá. Těsto rozdělte na 6 porcí a s pomoučenýma rukama tvarujte stejně velké bochánky, které vyskládejte na plech s pečicím papírem. Na závěr bochánky potřete rozšlehaným vejcem s kapkou mléka a posypte zbylým sýrem a šunkou.
  4. Prvních 5 minut pečte bochánky na 200 °C a zbylých 10-15 minut na 180 °C. Po upečení nechte hotové bulky vychladnout na mřížce.

Další články