MainContentHeadline

Tipy na Velikonoce


Velikonoční svátky jsou typické vysokou spotřebou vajíček snad v každé domácnosti. Děti je s radostí barví a především zdobí. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak na pestrobarevná vajíčka hezky podomácku. Skvělé je, že k tomu nepotřebujete nic, co byste neměli doma. Podle našich originálních receptů pak vykouzlíte velikonoční pohoštění, na kterém si pochutná každý koledník.

Plněná vajíčka kozím sýrem a červenou řepou

Ingredience:

  • 4 ks vařených vajec
  • 35 g vařené či pečené červené řepy s rozmarýnem
  • 50 g kozího sýru
  • 1 snítku rozmarýnu
  • sůl, pepř

Postup:

Vařenou červenou řepu rozmixujte na kaši. Vidličkou přimíchejte kozí sýr a dochuťte solí a pepřem. Vařená vejce rozkrojte, vydlabejte žloutky, naplňte směsí a ozdobte podle vlastní fantazie.

Plněná vajíčka medvědím česnekem, Billa roastbeefem a parmazánem

Ingredience:

  • 4 ks vařených vajec
  • 1 ks svazek medvědího česneku
  • 100 g BILLA roastbeef
  • 40 g majonézy
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř

Postup:

Medvědí česnek s roastbeefem nasekejte najemno. Přidejte rozdrobené žloutky, majonézu, parmazán, vše řádně promíchejte a dochuťte soli a pepřem.

Tip na barvení vajíček

Barvení červeným zelím

Ingredience:

  • 1 menší hlávku červeného zelí
  • ocet
  • vajíčka

Postup:

Zelí nakrájené nahrubo a ponořené ve vodě vařte ve větším hrnci doměkka. Vodu z uvařeného zelí slijte do misky a přidejte 5 lžic octa. Vařená vajíčka dejte do nálevu asi na půl hodiny. Čím déle vejce v barvě necháte, tím tmavší a sytější bude barva skořápky.

Vejce barvená cibulovou slupkou

Ingredience:

  • syrové vejce
  • slupky z cibulí
  • ocet, sůl
  • olej
  • savý papírový ubrousek
  • trávu, silonky a šňůrku na přírodní otisky

Postup:

Do silonky vložte lístek a pevně ji zavažte provázkem. Do hrnce vložte slupky z cibulí, přidejte 2 lžíce octa a 1 lžíci soli. Nálev vařte do chvíle, než slupky začnou pouštět barvu. Do nálevu pak vložte vejce a vařte je přibližně 10 minut. Čím déle je necháme v odvaru, tím tmavší skořápka bude.

Další články