Main Content

Tři rychlé recepty na originální silvestrovské kanapky


Silvestrovské oslavy patří z celého roku k těm nejoblíbenějším. Je to totiž skvělá příležitost pro setkání s rodinou i přáteli. A k tomu samozřejmě neodmyslitelně patří občerstvení. Můžete si buď ušetřit veškerou námahu a celý večer zobat chipsy a oříšky, nebo se inspirovat našimi recepty a poslední večer v roce si dopřát něco výjimečného. Nebojte se trochu hřešit, vždyť prvního ledna se všechno vynuluje.

Špíz z polosušených rajčátek

Ingredience:

  • 1 sklenice polosušených rajčátek BILLA
  • lístky bazalky
  • 1 sklenice kaparů BILLA
  • 20 g ančoviček v konzervě
  • máslovo–sýrové krekry BILLA Premium
  • šťáva z citronu

Postup:

Rajčátka dejte okapat do sítka a rozložte je na sýrové krekry. Kapary zamotejte do ančovičky a položte na krekry s rajčátky. Citronovou šťávu nalijte do rozprašovače a celý talíř zeshora postříkejte. Kanapky ozdobte bazalkovým listem.

Hruškové jednohubky


Ingredience:

  • 100 g uzeného karé
  • 2 hrušky
  • citronová kůra
  • šťáva z citronu
  • stroužek česneku
  • balení rukoly BILLA Easy
  • 100 g másla BILLA
  • řepné výhonky na ozdobu
  • světlá bageta
  • 1 svazek hladkolisté petrželky
  • sůl, pepř

Postup:

Smíchejte povolené máslo s nadrobno nasekanou hladkolistou petrželkou, přidejte prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakrájejte bagetu na plátky a namažte bylinkovým máslem. Z uzeného karé udělejte mašličku a položte na střed. Na jednu půlku bagety položte rukolovou korunku, na druhou stranu výhonky z řepy. Hrušku nakrájejte na menší kousky a připíchněte párátkem k bagetě.

Jednohubky z uzeného karé se sýrem Grana Padano


Ingredience:

  • 100 g uzeného karé
  • čerstvé fíky
  • červený pepř
  • máslo BILLA
  • tymián, petržel a jiné bylinky do másla
  • světlá bageta
  • balení sýru Grana Padano D. O. P. BILLA

Postup:

Bagetu nakrájejte na plátky, nasekané bylinky spojte s povoleným máslem a plátky pečiva namažte. Z karé vytvořte růžičku a připíchněte ji k pečivu párátkem. Zaprašte červeným pepřem. Fíky překrojte na čtvrtky a položte na karé. Pomocí škrabky na brambory vytvořte hoblinky sýru, kterými posypeme talíř rustikálně.

Další články

Tři tipy na vánoční tabuli: Klasika, nepečené cukroví a slaná tečka

Vylepšená kontinentální snídaně: Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Vypečené rohlíčky: 5 tipů pro nejlepší domácí pečivo