Main Content

Tři tipy na skvělé dipy


Vyměňte kečup s hořčicí za originálnější dipy k vašemu pečenému masu nebo zelenině. Čerstvé, kvalitní ingredience a domácí zpracování, to jsou nesporné výhody přípravy domácích dipů. Když přičteme ještě spokojené tváře všech kolem prostřeného stolu, věnovat přípravě trochu času navíc se rozhodně vyplatí!

Sýrový dip s tvarohem

  • 250 g odtučněného tvarohu BILLA Naše BIO
  • 1 palička česneku
  • 50 g BILLA Premium Vintage Cheddar
  • ½ citronu
  • extra panenský olivový olej BILLA Premium
  • sůl
  • pepř

Postup:

V malé misce smíchejte nastrouhaný cheddar s tvarohem a pár kapkami olivového oleje. Přimíchejte oloupaný a prolisovaný česnek, dochuťte solí a pepřem. Pro zjemnění chuti přidejte šťávu z půlky citronu. Vše důkladně promíchejte a můžete podávat!

Dip s koprem

  • 175 g zakysané smetany BILLA Naše BIO
  • ½ salátové okurky Česká farma
  • 5 stonků čerstvého kopru
  • extra panenský olivový olej BILLA Premium
  • sůl
  • pepř

Postup

Smíchejte zakysanou smetanu s nadrobno nakrájeným koprem a pár kapkami olivového oleje. Přimíchejte omytou a nastrouhanou salátovou okurku, dochuťte solí a pepřem, vše důkladně promíchejte a vychlazený dip můžete rovnou podávat.

Asijský dip

  • 250 g bílého jogurtu BILLA
  • 3 polévkové lžíce majonézy BILLA
  • 2 lžičky kari koření
  • 3 stonky jarní cibulky
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Postup:

Bílý jogurt smíchejte s majonézou a kari kořením. Přidejte omytou jarní cibulku nakrájenou nadrobno a přidejte do jogurt. Přidejte sůl, pepř a cukr podle chuti a vše důkladně promíchejte.

Další články