MainContentHeadline

Tvarohový koláč s drobenkou


Pořád dumáte nad sladkou tečkou víkendového oběda? Už nemusíte, koláče s drobenkou totiž nikdy nezklamou. Jsou neskutečně variabilní, rychlé a hlavně snadné. Doporučuje 10 babiček z 10!

Ingredience:

  • 350 g tučného tvarohu Clever
  • 5 ks kiwi Bon Via
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 BILLA vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g krystalového cukru
  • 300 g polohrubé mouky Naše BIO
  • ½ citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • BILLA čerstvé máslo
  • lžíce oleje
  • špetka soli

Postup:

Ve větší míse smíchejte mouku (200 g), vejce, prášek do pečiva, lžíci oleje, tvaroh (100 g) a špetku soli a vypracujte hladké těsto. Formu na koláč vymažte důkladně máslem a vysypte moukou a do připravené formy rozprostřete těsto. V míse ušlehejte zbylý tvaroh spolu s vanilkovým cukrem a zakápněte šťávou z půlky citronu. Ochucený tvaroh nalijte na těsto. Oloupejte si kiwi a očistěte jahody, k iwi nakrájejte na plátky a jahody na poloviny. Ovoce rovnoměrně poklaďte na připravenou vrstvu tvarohu. Ze dvou lžic povoleného másla spolu se zbylou moukou a stejným množstvím cukru vypracujte sypkou drobenku, kterou posypte připravený koláč. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut.

Další články