MainContentHeadline

Výživná snídaně z mléčné rýže se zkaramelizovaným banánem a ořechy


Taky jste se jako děti mohli utlouct po mléčné rýži? A kdy jste ji měli naposledy? Ani v dospělosti není důvod, vzdávat se této pochoutky. Uvařte ji ke snídani celé rodině a uvidíte, jaký sklidíte úspěch. Jelikož děti mléčnou rýži (až na výjimky) bez výhrady milují, je skvělým způsobem, jak do našich ratolestí dostat chutné a přitom výživné jídlo.

Rýže je bohatá především na sacharidy, minerály a vitamíny. Pokud část cukru nahradíte medem, použijete zdravější třtinový cukr a kaši doplníte o čerstvé ovoce, vytvoříte nejen chutnou, ale i plnohodnotnou a vyváženou snídani s ideálním obsahem zdravých tuků a bílkovin. Elegantní způsob, jak ihned po ránu vyhrát boj s jarní únavou.

V našem speciálním receptu se navíc snoubí sladká chuť měkkého banánu s křupavými, zkaramelizovanými ořechy. To vše doplněné skořicí a medem. Za nás kombinace, které odolá jen málokdo.

Co budete potřebovat? (4 porce)

  • 300 g BILLA Basmati rýže
  • 1,5 l Naše Bio Selské mléko
  • 50 g Naše Bio Mix ořechů
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 banány
  • 3 lžíce BILLA Med lesní
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl

Postup:

Do kastrůlku nasypte rýži, přidejte špetku soli, zalijte litrem mléka a mírným plamenem pomalu přiveďte k varu. Přisypte třtinový cukr, mletou skořici a vařte dokud není rýže měkká podle vašich představ. Pokud máte rádi rýži opravdu hodně měkkou, vařte déle a podle potřeby ještě přilijte mléko. Asi po půl hodině by měla mít kaše konzistenci husté kaše. Odstavte a připravte si zkaramelizované ořechy a banán.

Nožem nebo v mixéru nadrťte ořechy na menší kousky. Banány nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpusťte med, přidejte nakrájený banán a zlehka opékejte. Dejte pozor na med, který se rád připaluje. Do pánve vsypte nadrcené ořechy a vše ještě chvíli na mírném plameni opékejte. Hotovou rýži přesuňte do misek, nahoru naskládejte opečené banány s ořechy a podávejte.

Hotovou rýži přesuňte do misek, nahoru naskládejte opečené banány s ořechy a podávejte.

Další články