Main Content

Zapečené avokádo s vejci - vydatná snídaně plná síly (4 porce)

Ingredience

  • 4 Billa Naše Bio Avokádo
  • 4 Billa Naše Bio vejc
  • 100g Billa Premium Cheddar
  • 150g šunky Marina na plátky (z pultu)
  • sůl a pepř
  • rukola, lístky červené řepy, bazalka jako příloha

Postup

1. Avokáda si rozdělíme na půl. Vyjmeme pecku, nejlépe zaseknutím nože do ní a vytočením. Seřízneme lehce spodní část avokáda aby nám dobře drželo ve vodorovné poloze. Velkou lžící vydlabeme v avokádu dostatečně velký prostor vejce. Nakrájíme šunku na tenké nudličky.

2. Rozpálíme troubu na 200 C s funkcí horního grilu. Do připraveného avokáda vložíme na dno trochu šunky, nandáme celé vejce, opět položíme plátky šunky a vrch nastrouháme sýr.

3. Vložíme do trouby a pečeme cca. 10 minut.

4. Podávat můžeme s lístky červené řepy a rukolou s bazalkou. Vydlabané kousky avokáda nevyhazujeme, skvěle poslouží na večer pro výrobu guacamole ;)

Další články