1. home
  2. Naše značky
  3. Vocílka
  4. Kuřecí maso

České kuřecí maso

Špičkové kuřecí maso skvělé chuti a prvotřídní kvality od značky Vocílka je výsledkem kombinace prověřeného původu, perfektní péče a poctivého odborného zpracování. Maso, které se dostává na váš stůl, pochází výhradně z českých farem, kde se o zvířata i půdu staráme s největší péčí.

Produkty Vocílka

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa tvoří prsní řízek a filet. Libové světlé maso obsahuje hodně bílkovin a je bohaté na fosfor, draslík, hořčík, vápník, železo a vitamíny B1, B2, A, E.Lze ho upravovat smažením, pečením, dušením či grilováním.

Kuřecí stehenní řízky

Vykostěná horní část stehna zbavená kostí, chrupavek, úponů, šlach i kůže je bohatým zdrojem bílkovin. Šťavnatost a chuť horních stehenních řízků nejvíce oceníte při pečení, smažení a především grilování.

Kuřecí stehna

Kuřecí stehno je maso od kyčelního kloubu ke spodní části nohy. Je bohaté na sodík, fosfor a draslík, vápník, železo a vitamíny B1, B2, A, E. Kuřecí stehenní maso je tmavší a díky vyššímu obsahu tuku se hodí na pečení, grilování či do drůbežích vývarů.

Kuřecí křídla

Obsahují vetší množství drobných kostí a svalů a jsou pokryté kůží. Maso má tmavší barvu, díky vyššímu prokrvení svalů. Kuřecí křídla s kůží mají větší množství tuku, zůstávají proto šťavnatá a chutná. Jsou ideální na grilování, pečení, ale i do drůbežího vývaru.

Kuřecí hřbety

Kuřecí zadní hřbety tvoří vetší množství páteřních kostí, masa a kůže. Oproti ostatním částem mají i více tuku. Díky tomu jsou kuřecí hřbety ideálním základem kuřecí vývar. Upravovat je však můžete smažením v trojobalu nebo podávat restované na cibuli s omáčkou.

Kuře chlazené

Kuřecí maso má vyšší podíl nenasycených mastných kyselin a nízké procento tuku. Bílkoviny v kuřecím mase jsou navíc lehce stravitelné. Celé kuře se hodí na pečení, grilování či uzení. Před pečením je dobré svázat nohy, aby si kuře zachovalo tvar a nevysušilo se.

Dodavatelé

Recepty z kuřecího masa

Nechte se inspirovat nejlepšími recepty z kuřecího masa, které pro vás připravili přední
čeští kuchaři. Vybírat můžete z české klasiky i specialit světové kuchyně.

Udržitelnost

​​Nákupem českého masa pomáháte snížit obsah CO2 v ovzduší. Odpadá totiž zbytečný
převoz masa i potravy pro zvířata po Evropě.

Potravu pro zvířata pěstujeme výhradně na českých polích a loukách.
Na welfare farmách zajistíme zvířatům dostatek prostoru a kvalitního krmiva.
V masokombinátech maso poctivě a šetrně zpracujeme a hygienicky zabalíme.
Důkladně opracované maso dopravíme do obchodu co nejkratší cestou a v co nejkratším čase.

České kuřecí maso

Špičkové kuřecí maso skvělé chuti a prvotřídní kvality od značky Vocílka je výsledkem kombinace prověřeného původu, perfektní péče a poctivého odborného zpracování. Maso, které se dostává na váš stůl, pochází výhradně z českých farem, kde se o zvířata i půdu staráme s největší péčí.

Produkty Vocílka

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa tvoří prsní řízek a filet. Libové světlé maso obsahuje hodně bílkovin a je bohaté na fosfor, draslík, hořčík, vápník, železo a vitamíny B1, B2, A, E.Lze ho upravovat smažením, pečením, dušením či grilováním.

Kuřecí stehenní řízky

Vykostěná horní část stehna zbavená kostí, chrupavek, úponů, šlach i kůže je bohatým zdrojem bílkovin. Šťavnatost a chuť horních stehenních řízků nejvíce oceníte při pečení, smažení a především grilování.

Kuřecí stehna

Kuřecí stehno je maso od kyčelního kloubu ke spodní části nohy. Je bohaté na sodík, fosfor a draslík, vápník, železo a vitamíny B1, B2, A, E. Kuřecí stehenní maso je tmavší a díky vyššímu obsahu tuku se hodí na pečení, grilování či do drůbežích vývarů.

Další produkty

  • Kuřecí křídla

    Obsahují vetší množství drobných kostí a svalů a jsou pokryté kůží. Maso má tmavší barvu, díky vyššímu prokrvení svalů. Kuřecí křídla s kůží mají větší množství tuku, zůstávají proto šťavnatá a chutná. Jsou ideální na grilování, pečení, ale i do drůbežího vývaru.
  • Kuřecí hřbety

    Kuřecí zadní hřbety tvoří vetší množství páteřních kostí, masa a kůže. Oproti ostatním částem mají i více tuku. Díky tomu jsou kuřecí hřbety ideálním základem kuřecí vývar. Upravovat je však můžete smažením v trojobalu nebo podávat restované na cibuli s omáčkou.
  • Kuře chlazené

    Kuřecí maso má vyšší podíl nenasycených mastných kyselin a nízké procento tuku. Bílkoviny v kuřecím mase jsou navíc lehce stravitelné. Celé kuře se hodí na pečení, grilování či uzení. Před pečením je dobré svázat nohy, aby si kuře zachovalo tvar a nevysušilo se.

Dodavatelé

Recepty z kuřecího masa

Nechte se inspirovat nejlepšími recepty z kuřecího masa, které pro vás připravili přední
čeští kuchaři. Vybírat můžete z české klasiky i specialit světové kuchyně.

Udržitelnost

​​Nákupem českého masa pomáháte snížit obsah CO2 v ovzduší. Odpadá totiž zbytečný
převoz masa i potravy pro zvířata po Evropě.

  • Potravu pro zvířata pěstujeme výhradně na českých polích a loukách.
  • Na welfare farmách zajistíme zvířatům dostatek prostoru a kvalitního krmiva.
  • V masokombinátech maso poctivě a šetrně zpracujeme a hygienicky zabalíme.
  • Důkladně opracované maso dopravíme do obchodu co nejkratší cestou a v co nejkratším čase.