1. home
  2. Tiskové Zprávy
  3. BILLA díky svým zákazníkům věnovala potřebným 52 tun potravin a drogistického zboží

V jarním kole Sbírky potravin zákazníci obchodů BILLA věnovali takřka 52 tun potravin a drogistického zboží. Sbírka se konala na všech 265 kamenných prodejnách a lidé mohli už podruhé přispět i prostřednictvím nákupu na e-shopu.

Už tradičně nejvíce přispěli zákazníci na prodejně BILLA v Praze na Budějovické, kde věnovali

1 517 kilogramů pomoci, více než jednu tunu věnovali také lidé na prodejně v Letech u Dobřichovic (1 260 kilogramů) a v Čestlicích u Prahy (1 242 kilogramů).

Do jarního kola Sbírky potravin řetězec BILLA zapojil všechny své kamenné prodejny už popáté a podruhé mohli lidé přispět i na internetu prostřednictvím e-shopu BILLA.  „Opět se podařilo vybrat více než 50 tun pomoci. Ročně to tak je v rámci obou kol sbírky jen na našich prodejnách a na našem e-shopu více než 100 000 kilogramů potravin a drogistického zboží, které v dnešní těžké době pomáhají zvládnout těžké časy zejména samoživitelkám a samoživitelům, seniorům, zdravotně handicapovaným a sociálně slabším, na které bychom neměli zapomínat,“ říká Dana Bratánková, vedoucí korporátní komunikace & Public Affairs BILLA ČR.

Celkem se v jarním kole Sbírky potravin vybralo 509 tun potravin a 56 tun drogistického zboží. Celkem to bylo 565 tun pomoci potřebným, tedy rekordní pomoc pro lidi v nouzi.