Domácí sýrové vafle


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
Sladké vafle si jistě rádi dopřáváte vy i vaši nejmenší. Co takhle, si víkendovou snídani trochu ozvláštnit, a kromě sladkých belgických vaflí si připravit vafle naslano. Recept na domácí vafle je jednoduchý a rychlý na přípravu. Vafle jsou díky kefíru a sýru krásně vláčné a použít je můžete i místo klasického pečiva.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

80 g
Gouda 48%, výkroj
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
350 g
Kefír
230 g
Hladká mouka
2 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
Sůl
1 balení
Salát mix s kukuřicí

Příprava

1
V misce promíchejte slepičí vejce s kefírem, přimíchejte rozpuštěné vychladlé máslo.
2
Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a solí, nakonec vmíchejte nastrouhanou goudu.
3
Vaflovač rozpalte, poté potřete olejem (nebo lépe přepuštěným máslem), navrstvěte cca 2 lžíce těsta na vafle a pečete dozlatova. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto na vafle. Pokud nemáte doma vaflovač, můžete z těsta na vafle udělat placičky a upéct je na pánvi.
4
Čerstvé domácí vafle podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým sýrem.