(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)
Hrnkový knedlík
Připraveno za
access_time60 min
Náročnost
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Kategorie
Přílohy
Online nákup
Příprava domácích knedlíků umí někdy potrápit, ale pokud máte osvědčený recept, je prakticky vyhráno. Ať už je to karlovarský, bramborový nebo třeba houskový. Za nás je to dnes rozhodně hrnkový knedlík! Hodí se k celé řadě omáček a stejně tak i k pečenému masu. Zvládne ho opravdu každý a jistě zachutná. Tak co, jdete s námi do toho?
Suroviny na
porce
200 g
Hrubá mouka
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
200 ml
Čerstvé mléko plnotučné
3 ks
Rohlík
Vepřové sádlo škvařené
2 špetky
Mlýnek mořská sůl
1
accessibility.recipes.cookingstep
Postup hrnkový knedlík:
Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Mouku prosejte do mísy, přidejte špetku soli, žloutky a namočené rohlíky.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Bílky osolte a vyšlehejte do tuhého sněhu.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Vše propracujte do lehce řidšího těsta. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Směs dejte na 15 minut odstát pod utěrku.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Těsto pak plňte do sádlem nebo olejem vymaštěných hrnků, vždy do přibližně 3/4 výšky.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Hrnky s těstem vložte do vroucí vody tak, aby byla do poloviny výšky hrnků.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Přikryjte šikmo poklicí, aby mohla utíkat pára pryč (podložte ji vařečkou).
9
accessibility.recipes.cookingstep
Vařte na mírném plameni 25–30 minut.
10
accessibility.recipes.cookingstep
Poté hrnky opatrně vyndejte z vody a položte dnem vzhůru na prkénko.
11
accessibility.recipes.cookingstep
Z dobře vymaštěného hrnku by vám po částečném vychladnutí měl knedlík vypadnout prakticky sám.
12
accessibility.recipes.cookingstep
Pokud ne, můžete si pomoci příborovým nožem.
Suroviny
Suroviny na
porce
200 g
Hrubá mouka
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
200 ml
Čerstvé mléko plnotučné
3 ks
Rohlík
Vepřové sádlo škvařené
2 špetky
Mlýnek mořská sůl
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Postup hrnkový knedlík:
Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Mouku prosejte do mísy, přidejte špetku soli, žloutky a namočené rohlíky.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Bílky osolte a vyšlehejte do tuhého sněhu.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Vše propracujte do lehce řidšího těsta. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Směs dejte na 15 minut odstát pod utěrku.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Těsto pak plňte do sádlem nebo olejem vymaštěných hrnků, vždy do přibližně 3/4 výšky.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Hrnky s těstem vložte do vroucí vody tak, aby byla do poloviny výšky hrnků.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Přikryjte šikmo poklicí, aby mohla utíkat pára pryč (podložte ji vařečkou).
9
accessibility.recipes.cookingstep
Vařte na mírném plameni 25–30 minut.
10
accessibility.recipes.cookingstep
Poté hrnky opatrně vyndejte z vody a položte dnem vzhůru na prkénko.
11
accessibility.recipes.cookingstep
Z dobře vymaštěného hrnku by vám po částečném vychladnutí měl knedlík vypadnout prakticky sám.