Cuketové placky s ovesnými vločkami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Přílohy
  • Večeře
  • Bezmasá jídla
Jednoduché, rychlé a lehké jídlo na léto podle nutriční terapeutky Terezy Havlínové. Tyhle cuketové placky zvládnete z pár surovin a během chvilky. Díky ovesným vločkám zasytí, strouhaný sýr dodá chuť a cuketa lehkost. Skvělé jen tak s bylinkovým dipem nebo jako příloha k masu i rybě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Suroviny na 8 kousků
  • 300 g
    Cuketa
  • 2 ks
    Vejce
  • 80 g
    Ovesné vločky, rozmixované
  • 1 stroužek
    Česnek, prolisovaný
  • 2 hrsti
    Sýr, strouhaný
  • Sůl, pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Cuketu nastrouhejte na hrubo. Přidejte vejce a rozmixované vločky. Osolte, opepřete a přidejte i česnek. Nechte chvíli odstát. Vodu není třeba vymačkávat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak vmíchejte i strouhaný sýr.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi rozehřejte olej. Tvořte placičky, a opékejte 3–4 minuty z každé strany.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Placky můžete jíst jen tak. Hodí se k nim svěží dip z jogurtu, zakysané smetany a bylinek.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Další možností je podávat placky jako přílohu k masu nebo třeba lososovi.

Další recepty