Bohatý salát z červeného zelí s jablky a pekanovými ořechy
Připraveno za
access_time10 min
Náročnost
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Kategorie
Saláty
Svačiny
Večeře
Vegetarián
Rychlou zimní večeři, při které nemusíte zapínat sporák a zdlouhavě vyvařovat, představuje právě tento salát. Je jednoduchý, zdravý a obsahuje pořádnou dávku vitamínů!
Suroviny na
porce
350 g
Červené zelí
0.5 lžičky
Sůl
250 g
Jablka červená
100 g
Pekanové ořechy
2 lžíce
Bílý ocet
2 lžíce
Voda
1 lžička
Hrubozrnná hořčice
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Nasekaná petržel
1
accessibility.recipes.cookingstep
Červené zelí osolte a zamíchejte.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Jablka omyjte, nakrájejte na tenké plátky a přidejte do mísy se zelím.
3
accessibility.recipes.cookingstep
V menší misce smíchejte hořčici, bílý ocet, vodu a olivový olej.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Touto směsí, zalijte zelí a jablka, přidejte pekanové ořechy a pořádně promíchejte,
5
accessibility.recipes.cookingstep
Salát ozdobte lístky petržele.
Suroviny
Suroviny na
porce
350 g
Červené zelí
0.5 lžičky
Sůl
250 g
Jablka červená
100 g
Pekanové ořechy
2 lžíce
Bílý ocet
2 lžíce
Voda
1 lžička
Hrubozrnná hořčice
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Nasekaná petržel
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Červené zelí osolte a zamíchejte.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Jablka omyjte, nakrájejte na tenké plátky a přidejte do mísy se zelím.
3
accessibility.recipes.cookingstep
V menší misce smíchejte hořčici, bílý ocet, vodu a olivový olej.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Touto směsí, zalijte zelí a jablka, přidejte pekanové ořechy a pořádně promíchejte,