V Čechách je mnohdy nejvíce opěvován tatarák z hovězího masa. Už jste ale někdy zkusili variaci z lososa? Terka Havlínová vás snadno přesvědčí, že i taková je naprosto famózní.
Suroviny na
porce
500 g
Chlazený losos
Okurka salátová
2 lžíce
Jogurt bílý
2 lžičky
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
Šťáva z citronu
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1
accessibility.recipes.cookingstep
Lososa očistěte, nakrájejte na drobné kostičky (nebo naškrábejte najemno nožem) a smíchejte s okurkou nakrájenou na drobné kostičky.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Přidejte jogurt, majonézu, šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Nechte pár minut odpočinout a poté podle chuti ještě dolaďte solí a šťávou z citronu.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Tatarák podávejte vychlazený s opečeným toustovým chlebem, čerstvým pečivem nebo křupavými krekry, přidejte lehký salát a dílky citronu.
Suroviny
Suroviny na
porce
500 g
Chlazený losos
Okurka salátová
2 lžíce
Jogurt bílý
2 lžičky
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
Šťáva z citronu
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Lososa očistěte, nakrájejte na drobné kostičky (nebo naškrábejte najemno nožem) a smíchejte s okurkou nakrájenou na drobné kostičky.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Přidejte jogurt, majonézu, šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Nechte pár minut odpočinout a poté podle chuti ještě dolaďte solí a šťávou z citronu.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Tatarák podávejte vychlazený s opečeným toustovým chlebem, čerstvým pečivem nebo křupavými krekry, přidejte lehký salát a dílky citronu.