V míse smícháme tvarohy z alobalu, vajíčko, cukr, sůl a dětskou krupičku. Mělo by vzniknou jemné nelepivé těsto, ze kterého půjdou tvarovat knedlíčky. Pokud by bylo příliš lepivé, lehce krupičky přidáme, ale ne příliš mnoho, knedlíky by byly tuhé.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Z těsta vytvarujeme dva silnější hady, ukrajujeme kousky, které v ruce zploštíme na placku, zabalíme vybrané ovoce, zapravíme všechny spoje, aby nevytekla šťáva z ovoce. Ze stejného důvodu neděláme placičky ani příliš tenké, aby se těsto při balení či vaření neroztrhlo. Pokud by se těsto ještě lepilo při tvoření knedlíků, můžeme lehce vál podsypat krupičkou.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Vaříme po částech ve vroucí vodě cca 8 minut. Poté přesuneme do mísy s dvěma lžícemi rozpuštěného másla a promícháme.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Servírujeme s nastrouhaným tvarohem, přelité máslem a posypané moučkovým cukrem, či se zakysanou smetanou smíchanou s medem nebo cukrem
5
accessibility.recipes.cookingstep
Tip: Ze stejného těsta můžeme vytvořit také malé neplněné knedlíčky, které jsou ještě rychlejší na přípravu a vaříme je i kratší dobu (cca 5 minut). Tyto knedlíčky podáváme s ovocným přelivem, tedy oblíbené ovoce (například jahody, borůvky,..) svaříme v rendlíku z trochou cukru.
Suroviny
Suroviny na
porce
500 g
Tvaroh
1 ks
Vejce
1 lžíce
Cukr moučka
Sůl
150 g
Dětská krupička
Ovoce dle výběru
Tvaroh na strouhání
Zakysaná smetana
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
V míse smícháme tvarohy z alobalu, vajíčko, cukr, sůl a dětskou krupičku. Mělo by vzniknou jemné nelepivé těsto, ze kterého půjdou tvarovat knedlíčky. Pokud by bylo příliš lepivé, lehce krupičky přidáme, ale ne příliš mnoho, knedlíky by byly tuhé.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Z těsta vytvarujeme dva silnější hady, ukrajujeme kousky, které v ruce zploštíme na placku, zabalíme vybrané ovoce, zapravíme všechny spoje, aby nevytekla šťáva z ovoce. Ze stejného důvodu neděláme placičky ani příliš tenké, aby se těsto při balení či vaření neroztrhlo. Pokud by se těsto ještě lepilo při tvoření knedlíků, můžeme lehce vál podsypat krupičkou.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Vaříme po částech ve vroucí vodě cca 8 minut. Poté přesuneme do mísy s dvěma lžícemi rozpuštěného másla a promícháme.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Servírujeme s nastrouhaným tvarohem, přelité máslem a posypané moučkovým cukrem, či se zakysanou smetanou smíchanou s medem nebo cukrem
5
accessibility.recipes.cookingstep
Tip: Ze stejného těsta můžeme vytvořit také malé neplněné knedlíčky, které jsou ještě rychlejší na přípravu a vaříme je i kratší dobu (cca 5 minut). Tyto knedlíčky podáváme s ovocným přelivem, tedy oblíbené ovoce (například jahody, borůvky,..) svaříme v rendlíku z trochou cukru.