Zastřená vejce na opečeném toustu s chřestem a uzeným masem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
Snídaně je základ dne! A s naší snídaní bude ten den rozhodně perfektní. Máme pro vás tip na vydatnou snídani s vejcem, chřestem a uzeným masem. Nemusíte se bát, že na snídani budete dlouho čekat – hotovo máte za půl hodinky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Celozrnný toustový chléb
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
8 plátky
Uzené maso
16 stonky
Zelený chřest
70 g
Červená řepa listy
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Ocet
Sůl
Pepř

Zálivka
1 lžička
Med květový český
2 lžička
Vinný ocet
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
Pažitka

Příprava

1
Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte plamen.
2
Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně do něj vejce vlijte. Nechte ve vodě vařit cca 3 minuty, podle velikosti vejce. Bílek bude ztuhlý, ale žloutek tekutý.
3
Očištěný chřest spařte vroucí vodou a rychle pak propláchněte studenou.
4
Na suché pánvi (nebo v topinkovači) si opečte tousty.
5
Poté na stejné pánvi na troše olivového oleje orestujte stonky chřestu a plátky uzeného masa.
6
Na závěr si připravte zálivku. Do misky dejte med, vinný ocet a olivový olej. Krátce prošlehejte a přisypte nasekanou pažitku.
7
Vejce podávejte s opečeným chlebem, uzeným masem, chřestem, lístky červené řepy a zakápnuté zálivkou. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.