Zimní granola s tahini, kardamomem a pomerančovou kůrou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
Zima má své kouzlo, ke kterému rozhodně patří kořeněné vůně a chutě. Připravte si skvělou domácí granolu, která vás překvapí svou neobvyklou chutí. Hotová je během chvíle a skladovat ji můžete v uzavřené dóze.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1.5 hrnku
Ovesné vločky
0.5 hrnku
Pekanové ořechy
0.25 hrnku
Mandle plátky
0.25 hrnku
Dýňová semínka
0.25 hrnku
Kokosové hoblinky
3 lžíce
Bílý sezam
0.25 lžičky
Sůl
1 lžička
Mletá skořice
0.25 lžičky
Mletý kardamom
0.25 hrnku
Tahini
1 ks
Pomerančová kůra
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
0.25 lžíce
Javorový sirup BILLA Naše BIO
0.5 lžičky
Přírodní vanilkový extrakt
1 hrst
Brusinky lesní

Příprava

1
Troubu předehřejte na 150 °C, velký plech si vyložte pečícím papírem.
2
Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, pekanové ořechy, mandle, dýňová semínka, sezam, sůl, skořici, kardamom, kůru z pomeranče.
3
Vedle si smíchejte tahini pastu, olivový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt.
4
Následně důkladně promíchejte suchou a mokrou směs.
5
Rovnoměrně rozprostřete na pečící papír a pečte cca 30 minut do zlatova. Pravidelně kontrolujte, obsah lehce promíchejte.
6
Nechte vychladnout, pak přidejte kokosové plátky a brusinky.
7
Skladujte v uzavíratelné dóze s víkem.