Rajčata sušená v troubě


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Přílohy
Chuť rajčat si nemusíte dopřávat jen v době, kdy právě dozrávají. Usušte si část své úrody a můžete je používat i v době, kdy sezóna rajčat dávno skončí. Aby nepřišlo ani rajče na zmar, připravili jsme pro vás recept na sušená rajčata. A nepotřebujete na ně, žádné speciální náčiní, suší se totiž v troubě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Rajčata cherry oválná
2 ml
Extra panenský olivový olej
0.75 lžička
Mořská sůl hrubozrnná
0.5 lžička
Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 80 °C
2
Plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
3
Rajčata omyjte a osušte čistou kuchyňskou utěrkou.
4
Nakrájejte rajčata na poloviny a vložte je do středně velké mixovací nádoby.
5
Rajčata pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Promíchejte rajčata, aby se obalila v oleji.
6
Rajčata položte řezem nahoru na připravený plech.
7
Sušte v předehřáté troubě po dobu 4–8 hodin nebo v sušičce po dobu 6–10 hodin, dokud rajčata nejsou uschlá. Čas se bude lišit v závislosti na velikosti rajčat a na tom, jak jsou šťavnatá.
8
Vyjměte rajčata z trouby skladujte ve vzduchotěsné nádobě. V ledničce vydrží týden, ale je možné je i zamrazit.