Moderní jednohubky: Jak na obložené chlebíčky bez vlašáku?

Tapas, amuse bouche, jednohubky nebo chlebíčky. Ať už použijete kterékoliv označení, je jasné, že jde o pohoštění, které slouží spíše jako chuťovka k vínu, pivu i nealku. Variací je nespočet, a proto v BILLE najdete spoustu inspirace, aby byl pokaždé váš stůl s občerstvením originální.

Co si u nás můžete vybrat?

Pultová nabídka:

  • Pražská šunka od kosti
  • Lovecký salám
  • Salám hermín
  • Gouda 48%
  • Plněné papričky
  • Zelené olivy s česnekem
  • Paštika s kachním masem

Balené produkty BILLA:

  • BILLA Premium speck alto adige 
  • BILLA paštika s kanadskými brusinkami
  • BILLA brusinky lesní
  • BILLA/BILLA BIO vlašské ořechy
  • BILLA gouda/eidam
  • BILLA sýr s modrou plísní


A mnoho dalšího...

  • Nezapomeňte ani na zeleninuovoce nebo čerstvé bylinky!


Postup vlastně není úplně potřeba, ale máme pro vás spíš několik tipů. Kromě paštiky, zeleniny, uzenin a sýrů je třeba myslet také na vhodné pečivo. I v tomto sortimentu si u nás jistě vyberete: bagety světlé nebo třeba sedlácké, různé druhy chlebů, které můžete rozkrájet, ale nechybí ani krekry.


Jakmile máte zvolené pečivo a ostatní ingredience, můžete přejít ke kompletaci. Bagetu nakrájejte našikmo, chléb na menší čtverečky nebo třeba trojúhelníčky a krekry můžete v závislosti na jejich velikosti ponechat celé.

Které kombinace za nás doporučujeme?

Kachní paštiku doplněnou o porci šťavnatých brusinek, navíc s bylinkami (zkuste třeba tymián) a ořechyŠunku ozdobenou plněnou papričkoubylinkami a třeba čerstvým polníčkem. Plátkový sýr s cherry rajčaty, vylepšený trochou čerstvého mazacího sýra. Olivy a papričky můžete servírovat na pečivu, v misce, případně i zabalit do některé šunky a propíchnout párátkem. Na ozdobu paštiky se hodí také čerstvý fík. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Redakce Gusto Academy