1. home
  2. Články
  3. Moderní jednohubky: Jak na obložené chlebíčky bez vlašáku?

Moderní jednohubky: Jak na obložené chlebíčky bez vlašáku?

Tapas, amuse bouche, jednohubky nebo chlebíčky. Ať už použijete kterékoliv označení, je jasné, že jde o pohoštění, které slouží spíše jako chuťovka k vínu, pivu i nealku. Variací je nespočet, a proto v BILLE najdete spoustu inspirace, aby byl pokaždé váš stůl s občerstvením originální.

Co si u nás můžete vybrat?

PULTOVÁ NABÍDKA:

  • PRAŽSKÁ ŠUNKA OD KOSTI
  • LOVECKÝ SALÁM
  • SALÁM HERMÍN
  • GOUDA 48%
  • PLNĚNÉ PAPRIČKY
  • ZELENÉ OLIVY S ČESNEKEM
  • PAŠTIKA S KACHNÍM MASEM

BALENÉ PRODUKTY BILLA:

  • BILLA PREMIUM SPECK ALTO ADIGE 
  • BILLA PAŠTIKA S KANADSKÝMI BRUSINKAMI
  • BILLA BRUSINKY LESNÍ
  • BILLA/BILLA BIO VLAŠSKÉ OŘECHY
  • BILLA GOUDA/EIDAM
  • BILLA SÝR S MODROU PLÍSNÍ


A mnoho dalšího...



  • Nezapomeňte ani na zeleninuovoce nebo čerstvé bylinky!


Postup vlastně není úplně potřeba, ale máme pro vás spíš několik tipů. Kromě paštiky, zeleniny, uzenin a sýrů je třeba myslet také na vhodné pečivo. I v tomto sortimentu si u nás jistě vyberete: bagety světlé nebo třeba sedlácké, různé druhy chlebů, které můžete rozkrájet, ale nechybí ani krekry.


Jakmile máte zvolené pečivo a ostatní ingredience, můžete přejít ke kompletaci. Bagetu nakrájejte našikmo, chléb na menší čtverečky nebo třeba trojúhelníčky a krekry můžete v závislosti na jejich velikosti ponechat celé.

Které kombinace za nás doporučujeme?

Kachní paštiku doplněnou o porci šťavnatých brusinek, navíc s bylinkami (zkuste třeba tymián) a ořechyŠunku ozdobenou plněnou papričkoubylinkami a třeba čerstvým polníčkem. Plátkový sýr s cherry rajčaty, vylepšený trochou čerstvého mazacího sýra. Olivy a papričky můžete servírovat na pečivu, v misce, případně i zabalit do některé šunky a propíchnout párátkem. Na ozdobu paštiky se hodí také čerstvý fík. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Redakce Gusto Academy