Známe našeho farmáře
VÝLET ZA JIŽNÍM SLUNCEM
„Docílíme toho díky vystavení rostlin slunečnímu záření. Navíc během procesu zrání odstraňujeme listy, aby ovoce získalo požadovanou barvu," vysvětluje vinař s letitými zkušenostmi, který kontroluje cestu hroznů od prvních květů až po zabalení a naložení k odvozu do prodejen. V BILLE moc dobře víme, že čerstvé ovoce a zelenina chutnají nejlépe, dostanou‑li se do regálů co možná nejrychleji. Jak však farmář zjistí, že přišla ta pravá chvíle a sklizeň může začít? „Nejvhodnější moment poznáme podle barvy hroznů a cukernatosti, kterou měříme stupnicí Brix," říká vinař, který kontroluje obsah cukru pomocí refraktometru. Olivera si také vyzkoušela celý proces kontroly, sběru a balení šťavnatého ovoce. Hrozny se sklidí, naloží do krabic a převáží se z pole do skladu, kde se balí do speciálních přepravek na ovoce. Ty se opatrně převážejí přímo do BILLY, kde v regálech čekají na všechny milovníky čerstvého ovoce. Výsledkem jsou výborné, sladké a šťavnaté hrozny bez semínek, bohaté na minerály a antioxidanty. Olivera je ohodnotila 10 body z 10. Ochutnejte sami! Čerstvá dobrota, která osvěží po náročném dni!
Místo: Bari, Itálie
V hlavní roli: Hrozny BILLA BON VIA
Průvodkyně: Olivera
Produkce, režije a další: Místní farmář ve spolupráci s Billou







