Paštika je jednou z podzimních klasik. Často se podává jako předkrm nebo chuťovka pro návštěvy. Často se servírují kachní, králičí, zvěřinové či mandlové paštiky. My jsme pro vás však připravili recept na domácí paštiku z husích jater, která nejlépe ladí s čerstvým chlebem.
Suroviny na
porce
200 g
Husí játra
1 ks
Chléb Hubert
85 g
BILLA Bio máslo
30 ml
Smetana ke šlehání 33%
1 ks
Cibule bílá
1 stroužek
Česnek balený
2 lžičky
Tymián
Sůl
Pepř
1
accessibility.recipes.cookingstep
V hrnci si rozehřejte 50 g másla. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli, česnek a snítka tymiánu. Restujte, dokud cibule nezměkne.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Poté přidejte nakrájená játra, která restujte do změknutí.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Nakonec je rozmixujte společně se smetanou, 35 g másla, solí a pepřem.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Hotovou paštiku nechte vychladnout a v lednici ztuhnout.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Servírujte s čerstvým chlebem.
Suroviny
Suroviny na
porce
200 g
Husí játra
1 ks
Chléb Hubert
85 g
BILLA Bio máslo
30 ml
Smetana ke šlehání 33%
1 ks
Cibule bílá
1 stroužek
Česnek balený
2 lžičky
Tymián
Sůl
Pepř
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
V hrnci si rozehřejte 50 g másla. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli, česnek a snítka tymiánu. Restujte, dokud cibule nezměkne.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Poté přidejte nakrájená játra, která restujte do změknutí.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Nakonec je rozmixujte společně se smetanou, 35 g másla, solí a pepřem.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Hotovou paštiku nechte vychladnout a v lednici ztuhnout.