Francouzi zkrátka umí žít a především jíst! Když se u nás řekne toast, nejspíš si představíme rychlou svačinu nebo snídani – plátek toastového chleba, šunka, sýr. Ale když se řekne toast ve Francii, znamená to hostinu. Pravé francouzské toasty slané i sladké se vyznačují tím, že se obalují ve vajíčku. My jsme pro vás tentokrát vybrali sladkou variantu bez laktózy. Bon appétit!
Suroviny na
porce
8 plátky
Máslový toustový chléb
4 ks
Vejce L6 na podestýlce
300 ml
Polotučné bezlaktózové mléko
100 g
Bezlaktózové máslo
2 lžíce
Třtinový cukr
2 lžička
Mletá skořice
4 lžíce
Javorový sirup BILLA Naše BIO
Sůl
Na ozdobu
Čerstvé ovoce
1
accessibility.recipes.cookingstep
V misce rozšleháme vejce s bezlaktózovým mlékem, třtinovým cukrem a špetkou soli.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Na pánvi rozpustíme bezlaktózové máslo. Každý plátek bílého toastového chleba namočíme ve vaječné směsi a osmažíme z obou stran na másle.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Upečené francouzské toasty posypeme na talíři mletou skořicí, polijeme javorovým sirupem a ozdobíme čerstvým ovocem.
Suroviny
Suroviny na
porce
8 plátky
Máslový toustový chléb
4 ks
Vejce L6 na podestýlce
300 ml
Polotučné bezlaktózové mléko
100 g
Bezlaktózové máslo
2 lžíce
Třtinový cukr
2 lžička
Mletá skořice
4 lžíce
Javorový sirup BILLA Naše BIO
Sůl
Na ozdobu
Čerstvé ovoce
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
V misce rozšleháme vejce s bezlaktózovým mlékem, třtinovým cukrem a špetkou soli.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Na pánvi rozpustíme bezlaktózové máslo. Každý plátek bílého toastového chleba namočíme ve vaječné směsi a osmažíme z obou stran na másle.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Upečené francouzské toasty posypeme na talíři mletou skořicí, polijeme javorovým sirupem a ozdobíme čerstvým ovocem.