Guláš z hlívy ústřičné


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský guláš je velmi oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 100 g
    Anglická slanina
  • 500 g
    Cibule žlutá
  • 500 g
    Hlíva ústřičná
  • 100 g
    Cherry rajčata větvičková
  • 2 ks
    Paprika zeleninová
  • 2 špetky
    Kmín
  • 4 špetky
    Majoránka
  • 140 g
    Rajčatový protlak
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • 1 l
    Zeleninový vývar
  • 100 g
    Chléb na zahuštění
  • 2 stroužky
    Česnek
  • Jarní cibulka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejdříve nakrájejte slaninu na kostičky
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přesypte ji do hrnce a orestujte dozlatova. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte opravdu dohněda, ale pozor na připálení.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Případě přidejte trochu oleje, kdyby bylo třeba.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile je cibulka hotová, přisypte pokrájenou hlívu.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Dále přidejte přepůlená cherry rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, kmín, majoránku, sůl a pepř.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Doplňte rajčatový protlak, zalijte vývarem a vařte minimálně 30 minut.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté přidejte střídu z chleba na zahuštění a nechte rozvařit. Kdyby se guláš až moc zahustil, přidejte kapku vody.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Na závěr do guláše přimíchejte prolisovaný česnek a podávejte zasypaný jarní cibulkou.