Brynza, slanina a bramborové nočky? Halušky jsou snad nejznámější specialitou našich slovenských bratrů. A Honza Vorel moc dobře ví, že i u nás jsou velmi populární.
Brambory oloupejte a nastrouhejte na nejjemnějším struhadle, můžete případně dodělat i tyčovým mixérem.
2
K bramborám přisypte mouku, přidejte vejce, osolte a vypracujte lepivé, řídké těsto, které poté přes struhadlo na halušky strouhejte do vroucí osolené vody.
3
Smetany a brynzu smíchejte dohromady. Slaninu nakrájejte na malé kostky a vyškvařte na pánvi.
4
Jakmile halušky vyplavou na hladinu, sceďte je a podávejte přelité omáčkou, zasypané slaninou a pažitkou.
Suroviny
Suroviny na
porce
5 ks
Brambory C
200 g
Polohrubá mouka
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 g
Ovčí brynza
100 g
Zakysaná smetana
50 ml
Smetana 31%
200 g
Oravská slanina
1 hrst
Nasekaná pažitka
Mlýnek mořská sůl
Příprava
1
Brambory oloupejte a nastrouhejte na nejjemnějším struhadle, můžete případně dodělat i tyčovým mixérem.
2
K bramborám přisypte mouku, přidejte vejce, osolte a vypracujte lepivé, řídké těsto, které poté přes struhadlo na halušky strouhejte do vroucí osolené vody.
3
Smetany a brynzu smíchejte dohromady. Slaninu nakrájejte na malé kostky a vyškvařte na pánvi.
4
Jakmile halušky vyplavou na hladinu, sceďte je a podávejte přelité omáčkou, zasypané slaninou a pažitkou.