Hovězí na houbách


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Talíř plný poctivého jídla, o který se rozhodně nechcete dělit? Něco takového se nám s recepty od Honzy Vorla⁠ stává často. Hovězí na houbách nevyjímaje! Už víte, co bude k večeři?⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1000 g
    Hovězí zadní
  • 4 hrsti
    Lesní houby
  • 2 lžičky
    Kmín
  • 2 lžičky
    Majoránka
  • 4 stroužky
    Česnek balený
  • 800 ml
    Hovězí vývar
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Rýžový papír
  • 2 ks
    Cibule žlutá síťka
  • Stříbrné cibulky
  • Salát nebo výhonky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na oleji orestujte maso ze všech stran a dejte stranou, do výpeku přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kmín a majoránku.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté přidejte houby, česnek, osolte a opepřete.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Do hrnce poté přidejte orestované maso a podlijte houbovým/kuřecím/zeleninovým vývarem. Duste doměkka.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Olej rozpalte na cca 200 °C a usmažte rýžové chipsy.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Menší cibuli povařte cca 10 minut (podle velikosti), rozkrojte a opečte. Poté ji rozeberte na jednotlivé plátky.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotové maso podávejte ozdobené rýžovými chipsy, cibulí, cibulkami a lístky salátu.⁠