Hrušky stojí trochu ve stínu jablek, ale to neznamená, že z nich nevyrobíte skvělý moučník. My jsme pro vás připravili recept na hruškový koláč, který vám bude jistě moc chutnat. Skvělé na něm je i to, že je hotový během chvilky a zvládne ho i naprostý začátečník.
Vejce s třtinovým cukrem utřete do nadýchané směsi. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těsta.
4
Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj plátky hrušek a ty zakryjte těstem.
5
Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
6
Koláč nechte vychladnout a podávejte. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou.
Suroviny
Suroviny na
porce
3 ks
Hruška Lucasova
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
150 g
Třtinový cukr
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 špetka
Sůl
90 g
České máslo 84 % mléčného tuku
K podávání
Moučkový cukr
Šlehačka ve spreji s mléčným tukem
Příprava
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Zralé, měkké hrušky nakrájejte na plátky.
3
Vejce s třtinovým cukrem utřete do nadýchané směsi. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těsta.
4
Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj plátky hrušek a ty zakryjte těstem.
5
Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
6
Koláč nechte vychladnout a podávejte. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou.