Hruškový koláč na plech


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
Hrušky stojí trochu ve stínu jablek, ale to neznamená, že z nich nevyrobíte skvělý moučník. My jsme pro vás připravili recept na hruškový koláč, který vám bude jistě moc chutnat. Skvělé na něm je i to, že je hotový během chvilky a zvládne ho i naprostý začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 3 ks
    Hruška Lucasova
  • 3 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 150 g
    Třtinový cukr
  • 1 lžička
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka
    Sůl
  • 90 g
    České máslo 84 % mléčného tuku

K podávání
  • Moučkový cukr
  • Šlehačka ve spreji s mléčným tukem

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zralé, měkké hrušky nakrájejte na plátky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vejce s třtinovým cukrem utřete do nadýchané směsi. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těsta.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj plátky hrušek a ty zakryjte těstem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Koláč nechte vychladnout a podávejte. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou.