Hruškový koláč na plech


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
Hrušky stojí trochu ve stínu jablek, ale to neznamená, že z nich nevyrobíte skvělý moučník. My jsme pro vás připravili recept na hruškový koláč, který vám bude jistě moc chutnat. Skvělé na něm je i to, že je hotový během chvilky a zvládne ho i naprostý začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

3 ks
Hruška Lucasova
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
150 g
Třtinový cukr
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 špetka
Sůl
90 g
České máslo 84 % mléčného tuku

K podávání
Moučkový cukr
Šlehačka ve spreji s mléčným tukem

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. 
2
Zralé, měkké hrušky nakrájejte na plátky.
3
Vejce s třtinovým cukrem utřete do nadýchané směsi. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těsta.
4
Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj plátky hrušek a ty zakryjte těstem.
5
Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
6
Koláč nechte vychladnout a podávejte. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou.