Jarní bruschetty s hráškem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
Italská kuchyně je velmi oblíbená po celém světě. Jednou z jejích pokladů jsou bruschetty. Skvělý předkrm s rajčaty můžete však připravit i v jarním kabátku – s hráškem. Hotové bude během chvíle, a ještě rychleji budou pryč.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 280 g
    Mražený hrášek
  • 0.5 hrnek
    Čerstvá bazalka
  • 0.5 stroužek
    Česnek
  • 0.25 hrnek
    Parmezán
  • 2 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 1 ks
    Citrónová šťáva
  • Pepř
  • Sůl

K podávání
  • Mozzarella
  • Prosciutto crudo
  • Bageta světlá
  • Olivový olej extra panenský

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Do mixéru nebo food procesoru dejte hrášek, mátu nebo bazalku, česnek, šťávu z citronu, parmazán, sůl a pepř.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mixujte přibližně 30 vteřin nebo dokud nebudete spokojeni s výslednou konzistencí. Dochuťte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Čerstvé pečivo nakrájejte podélně na větší plátky. Opečte na sucho v toastovači. Pokapejte olivovým olejem.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Potřete hráškovou směsí, přidejte natrhanou mozzarellu a prosciutto. Můžete přidat lístky bazalky nebo mikrobylinky.