1. home
  2. recepty
  3. Kapustové závitky s krůtím masem

Kapustové závitky s krůtím masem


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Už jste si doma letos uvařili kapustové závitky? Skvělé jsou s masem i bez. My jsme tentokrát vsadili na méně známou variaci s mletým krůtím od Garden & Kitchen. Pojďte se do toho pustit!⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hlávka
Kapusta
500 g
Mleté krůtí maso
3 plátky
Máslový toustový chléb
100 ml
Čerstvé mléko plnotučné
40 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
50 g
Oravská slanina
1 ks
Cibule žlutá
1 hrst
Hladkolistá petržel
0.5 lžičky
Sušené oregáno
1 sklenice
Rajčatová passata
1 lžíce
Krupicový cukr
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Olivový olej extra panenský

Příprava

1
Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Slaninu nakrájejte na kostičky a na rozehřáté pánvi ji osmahněte.
2
Pak přidejte cibuli a na mírném plameni smažte 5–7 minut.
3
Listy kapusty oddělte od košťálu, dejte do mísy a zalijte vroucí vodou.
4
Nechte chvilku stát a poté sceďte. Ze spařených listů nožem vyřízněte tuhé žebro, jinak se budou špatně motat do závitků.
5
Plátky toustového chleba zbavte okrajů, pokrájejte na větší kostky a přelijte mlékem.
6
Nechte chvíli stát a pak přebytečné mléko z chleba vymačkejte.
7
Do mísy dejte mleté maso, osmahnutou cibuli se slaninou, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku, oregano a chléb.
8
Vše pořádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Na každý list dejte náplň, přehněte boční okraje a stočte. ⁠
9
Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy nalijte passatu, kterou dochuťte solí, pepřem a cukrem.
10
Poté dovnitř vyskládejte závitky, zakápněte olivovým olejem a zakryjte alobalem.
11
Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 15–20 minut. ⁠