1. home
  2. Recepty
  3. Krémové citronové kuře Piccata

Krémové citronové kuře Piccata


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Staňte se na chvilku profesionálním kuchařem a vykouzlete chutný pokrm pro celou rodinu. Spojte skvělé ingredience a vyjde vám z toho italský recept na lahodné kuře Piccata. Kuře podávejte s těstovinami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Kuřecí prsa
Mořská sůl jemná
Mlýnek pepř čtyř barev
100 g
Hladká mouka
2 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 hrnek
Drůbeží vývar
2 ks
Citrón
200 ml
Smetana ke šlehání 33%
2 lžíce
Kapary
2 lžíce
Nasekaná petržel
350 g
Celozrnné těstoviny

Příprava

1
Ve středně velké pánvi rozpalte olivový olej a máslo.
2
Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa z každé strany a obalte je v mouce.
3
Orestujte kuřecí prsa na střední výkon z obou stran tak, aby byla propečená, přibližně 3 minuty z každé strany.
4
Hotové kuřecí maso odložte stranou na talíř.
5
Stáhněte výkon, do pánve přisypejte přibližně 2 lžičky mouky a krátce ji osmahněte.
6
Za stálého míchání postupně začněte přidávat všechnu smetanu, vývar, šťávu z jednoho citronu a kapary tak, aby se vše dobře spojilo.
7
Omáčku přiveďte k varu, poté stáhněte výkon a nechte probublávat několik minut, aby se zredukovala a zhoustla.
8
Nyní ji dochuťte solí, případně čerstvě mletým pepřem a hotová kuřecí prsa vraťte zpět do pánve k omáčce, aby se před servírováním prohřála.
9
Podávejte s uzavřenými těstovinami, čerstvou petrželí a plátky citronu.