1. home
  2. Recepty
  3. Křupavé košíčky s hlívou a žampiony

Křupavé košíčky s hlívou a žampiony


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Vegetarián
Košíčky z listového těsta? Chuťovka, která nikdy nezklame. Dnešní recept je jako stvořený pro milovníky hub, hlavně žampionů a hlívy ústřičné. V obchodech tyto houby seženete bez problémů a za přívětivou cenu. Jdeme na to!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 balení
Listové těsto čerstvé
1 ks
Červená cibule
150 g
Hlíva ústřičná
50 g
Žampiony
České máslo 84 % mléčného tuku
100 g
Čerstvý kozí sýr
1 ks
Vejce M10 podestýlka
Rozmarýn
Tymián
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Červený pepř

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 ° C a vymažte olejem formu na muffiny.
2
Listové těsto rozdělte na dvanáct cca stejně velkých kousků, rozdělte do formiček, vystelte pečicím papírem a zasypte suchým hrachem nebo fazolemi.
3
Pečte v troubě cca 6 minut, aby se košíčky lehce předpekly. Najemno nakrájejte červenou cibuli a krátce ji orestujte na másle.
4
Přisypte houby a krátce restujte doměkka. Na závěr osolte, opepřete a přidejte rozmarýn.
5
Odstavte z plamene a nechte vychladnout. Jakmile je směs vlažná, vmíchejte kozí sýr a vejce.
6
Dobře promíchejte, aby se vše spojilo, a plňte předpečené košíčky (nezapomeňte vyndat pečicí papír s luštěninou).
7
Na závěr zasypte kuličkami červeného pepře a krátce dopečte v troubě na 160 °C (cca 15 minut dozlatova).