Krůtí roláda s dýní


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Krůtí maso je vhodná volba při dietě, ale věříme, že zachutná všem. Jako hlavní hrdina si podzimní dýní skvěle rozumí a vy si ho rádi uvaříte hned několikrát.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

800 g
Krůtí prsa bez kůže
400 g
Špenát
100 g
České máslo 84 % mléčného tuku
4 lžíce
Dijonská hořčice
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 ks
Cibule šalotka
4 stroužky
Česnek
4 lžíce
Grana padano, strouhaný sýr
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 ks (hokkaido)
Dýně
3 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 snítky
Tymián
Mořská sůl hrubozrnná
Olej z dýňových semínek

Příprava

1
V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku a česnek. Přidejte baby špenát a krátce spařte.
2
Vejce rozklepněte do misky, přidejte nasekaný špenát a promíchejte se sýrem, dochuťte solí a pepřem.
3
Na rozklepaný, osolený a opepřený plát krůtích prsou rovnoměrně naneste špenátovou směs a zarolujte.
4
Svažte kuchyňským provázkem, potřete ze všech stran olejem a hořčicí a za občasného podlévání horkou vodou pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Podávejte s pečenou dýní.
5

PEČENÁ DÝNĚ

Omytou dýni nakrájejte na měsíčky a rozložte na plech.
6
Posypejte mořskou solí, přidejte snítky rozmarýnu, zakapejte olivovým olejem a při 180 °C pečte 30 minut.
7
Pro zvýraznění chutě zakapejte před podáváním dýňovým olejem.