Kynutí šneci plnění sýrem, sušenými rajčaty, olivami a bazalkou


Připraveno za
105 min
Náročnost

Kategorie
  • Slané recepty
  • Těsta a pečení
  • Svačiny
  • Večeře

Tyto kynuté šneky jsou skvělým tipem na slané pečivo plné chuti – nadýchané těsto, výrazné pesto, rozplývající se sýr, šťavnatá rajčata a olivy tvoří dokonalou kombinaci pro každou příležitost.

Hodí se jako občerstvení pro hosty, piknikové pohoštění nebo stylová večeře s jednoduchým salátem. A navíc – krásně provoní celou kuchyni.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 velká zapékací mísa nebo malý plech

Těsto (nebo hotové kynuté těsto chlazené):
  • 200 g
    Hladká mouka
  • 120 ml
    Mléko, vlažné
  • 40 g
    Máslo, změklé
  • 10 g
    Čerstvé droždí
  • 0.5 lžičky
    Sůl

Náplň:
  • Pesto alla Genovese Clever
  • 1 balení
    Eidam Clever, plátky
  • 7 ks
    Sušená rajčata
  • 1 hrnek
    Černé olivy bez pecky
  • 1 hrst
    Lístky bazalky
  • Olivový olej

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve si vypracujte kynuté těsto. Do větší misky prosejte mouku
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Doprostřed udělejte důlek, do kterého nalijte mléko, do kterého nadrolte droždí.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Povrch mouky posypte solí, přidejte máslo a vše promíchejte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Směs dejte na pracovní plochu a vypracujte z ní hladké kompaktní těsto (můžete použít robot).
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto nechte hodinu kynout, a poté vyválejte do tvaru většího tenkého obdélníku.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Potřete je pestem, poklaďte plátky sýra, kousky sušených rajčat, olivami nakrájenými na plátky a natrhanou bazalkou.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatočte, nakrájejte na šneky a rozložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut.