Měkký sýr se sušenými rajčaty a olivami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Vegetarián
Perfektní volba pro finger food, ale i jen tak na chleba, když není chuť nebo čas moc dlouho vyvařovat. A to se může stát každému z nás. Tak si vyrobte během pár minut dobrotu, s kterou vyhrajete každou party.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Selský jogurt bílý
1 ks
Zakysaná smetana
Mořská sůl jemná
100 g
Polosušená rajčata v oleji
40 g
Černé olivy bez pecky
40 g
Zelené olivy bez pecky
2.5 stroužku
Česnek
Čerstvá bazalka
Pepř
Bílý sezam

Příprava

1
Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience a pomůcky. V hluboké míse prošlehejte jogurt se smetanou a solí.
2
Středně velký cedník vyložte mušelínovou plachetkou nebo gázou a postavte ho do mísy, která bude zachytávat odkapávající tekutinu. Směs jogurtu a smetany nalijte do cedníku. Můžete použít také odkapávací formu na sýr.
3
Protilehlé rohy svažte do uzlíku a utáhněte.
4
Směs uložte na 2 dny na chladném a tmavém místě (můžete použít spodní část lednice).
5
Vzniklý měkký sýr vyklopte z plachetky. Můžete ho podávat okamžitě nebo ho přemístěte do uzavíratelné dózy. měkký sýr uchovávejte v lednici a spotřebujte ho do 3 dnů.
6
Rajčata nechte okapat a nakrájejte je nadrobno. Smíchejte je s olivami, česnekem, bazalkou a přidejte připravený měkký sýr. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a povrch ozdobte sušenými rajčaty a sezamovými semínky.