1. home
  2. Recepty
  3. Mléčné řezy

Mléčné řezy


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
Lahodný a lehký moučník, který se vám rozplyne v ústech. Vyzkoušejte mléčné řezy podle našeho receptu. Jistě si na nich pochutná celá vaše rodina. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do pečení.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

150 g
Hladká mouka
30 g
Kakao
1 špetka
Sůl
6 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
180 g
Krystalový cukr
5 lžíce
Olej
250 g
Mascarpone
400 ml
Smetana ke šlehání 33%
6 lžíce
Med květový český
Dřeň z vanilkového lusku

Příprava

1
Troubu předehřejte na 170 °C. Mouku prosejte do mísy a smíchejte s kakaem a solí. Vejce s cukrem vyšlehejte do nadýchané, světlé a husté pěny. Poté pomalu zašlehávejte olej, a nakonec po částech přisypávejte prosátou mouku s kakaem. Vyšlehejte dohladka.
2
Plech na pečení vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Snažte se ho co nejvíce zarovnat. Pečte přibližně 15–20 minut. Hotové těsto nechte lehce vychladnout, poté ho vyndejte z plechu a zbavte pečicího papíru.
3
Mascarpone smíchejte se smetanou a medem. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z něj setřete zrníčka. Přidejte je ke zbytku ingrediencí a vyšlehejte tuhý krém.
4
Zcela vychladlý korpus seřízněte tak, aby měl všechny strany rovné. Poté ho rozřízněte podélně napůl.
5
Krém naneste na jednu půlku korpusu a rovnoměrně ho rozetřete, aby byl všude stejný vysoký.
6
Namazanou polovinu řezů přikryjte druhou částí těsta a jen zlehka přimáčkněte.
7
Mléčné řezy dejte do druhého dne vychladit do lednice. Poté je nakrájejte na menší, stejně velké kousky a podávejte.