Mléčné řezy


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
Lahodný a lehký moučník, který se vám rozplyne v ústech. Vyzkoušejte mléčné řezy podle našeho receptu. Jistě si na nich pochutná celá vaše rodina. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do pečení.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 150 g
    Hladká mouka
  • 30 g
    Kakao
  • 1 špetka
    Sůl
  • 6 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 180 g
    Krystalový cukr
  • 5 lžíce
    Olej
  • 250 g
    Mascarpone
  • 400 ml
    Smetana ke šlehání 33%
  • 6 lžíce
    Med květový český
  • Dřeň z vanilkového lusku

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 170 °C. Mouku prosejte do mísy a smíchejte s kakaem a solí. Vejce s cukrem vyšlehejte do nadýchané, světlé a husté pěny. Poté pomalu zašlehávejte olej, a nakonec po částech přisypávejte prosátou mouku s kakaem. Vyšlehejte dohladka.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Plech na pečení vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Snažte se ho co nejvíce zarovnat. Pečte přibližně 15–20 minut. Hotové těsto nechte lehce vychladnout, poté ho vyndejte z plechu a zbavte pečicího papíru.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Mascarpone smíchejte se smetanou a medem. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z něj setřete zrníčka. Přidejte je ke zbytku ingrediencí a vyšlehejte tuhý krém.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Zcela vychladlý korpus seřízněte tak, aby měl všechny strany rovné. Poté ho rozřízněte podélně napůl.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Krém naneste na jednu půlku korpusu a rovnoměrně ho rozetřete, aby byl všude stejný vysoký.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Namazanou polovinu řezů přikryjte druhou částí těsta a jen zlehka přimáčkněte.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Mléčné řezy dejte do druhého dne vychladit do lednice. Poté je nakrájejte na menší, stejně velké kousky a podávejte.