1. home
  2. recepty
  3. Mrkvánky

Mrkvánky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
Mrkvový dort znáte, ale co třeba mrkvánky? Další sladký recept ze zeleniny od Cooking with Šůša⁠, který si vás získá svou jednoduchostí a chutí.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Mrkev
130 g
České máslo 84 % mléčného tuku
280 g
Špaldová mouka
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Skořice
1 špetka
Sůl
1 ks (na potření)
Vejce M10 podestýlka
Marmeláda

Příprava

1
Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Máslo rozpusťte a společně s mrkví ho rozmixujte v mixéru na hladké pyré.
2
Během mixování přilijte cca 100–150 ml vody.
3
Hotové mrkvové pyré vlijte do mísy, přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici, špetku soli a vypracujte těsto.
4
To pak zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice. Na pomoučeném vále vyválejte plát a⁠ vykrojte kolečka.
5
Doprostřed každého kolečka dejte trošku marmelády, přehněte a pomocí prstů pečlivě přitlačte.
6
Mrkvánky ještě ozdobte po obvodu koncem vidličky.
7
Hotové kapsičky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.
8
Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C cca 15 minut.⁠