Muffiny s rebarborou a křupavou drobenkou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Muffiny jsou oblíbenou pochoutkou v mnoha rodinách. Nejčastěji se připravují s borůvkami nebo čokoládou, ale my je tentokrát připravili s rebarborou a křupavou drobenkou. Recept je jednoduchý a zvládnete ho tak jistě připravit i s dětmi.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 8 kusů

Těsto
100 g
Špaldová hladká mouka
70 g
Polohrubá mouka
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 ml
Čerstvé mléko polotučné 1,5%
1 lžíce
Jogurt bílý
80 g
Třtinový cukr
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Soda
0.5 lžička
Mletá skořice
Vanilka
2 stonky
Rebarbora
1 lžíce
Hrubá mouka

Drobenka
3 lžíce
Mleté ovesné vločky
1 lžíce
Třtinový cukr
1 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

1
V jedné míse promíchejte špaldovou mouku, polohrubou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a vanilku. V jiné míse smíchejte vejce, polotučné mléko, bílý jogurt a rozpuštěné máslo.
2
Obě směsi promíchejte. Stačí lehce, aby se suroviny propojily.
3
Následně vmíchejte i rebarboru, kterou jste předem promíchali se lžící mouky. To proto, aby při pečení neklesla ke dnu košíčků.
4
Následně těsto dávkujte do košíčků. Ideální jsou silikonové, dobře se s nimi pracuje. Ty můžete, ale nemusíte vyložit i papírovými košíčky.
5
Prsty vypracujte suroviny na drobenku a posypejte s ní muffiny.
6
Pečte cca 20–25 minut na 180 °C.