Nadívané brambory, jinak se jim také říká hasselback, se řadí mezi snadné, ale velmi chutné a žádané recepty. Markéta v troubě pro vás připravila variaci s ochucenou zakysanou smetanou, křupavou slaninou a rozpečeným sýrem. Lahůdka hodná nejen víkendového oběda.
Suroviny na
porce
4 ks (velké)
Brambory A
150 g
Eidam 45% t.v.s., plátky
100 g
Oravská slanina
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 stroužek
Česnek balený
1 ks
Zakysaná smetana
1 stonek
Jarní cibulka
Mlýnek mořská sůl
Rajčata cherry oválná
1
accessibility.recipes.cookingstep
Troubu nastavte na 200 °C.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Brambory nařežte na tenké plátky, ale neprokrojte až dolů, ať zůstanou stále spojeny ve spodní části.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Naskládejte je na pekáč vyložený pečicím papírem a mezery mezi plátky potřete máslem s prolisovaným česnekem.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Pečte cca 1 hodinu, dle velikosti brambor tak, aby byly měkké i vevnitř.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Slaninu nakrájejte na tenké plátky, opečte na pánvi a nechte zchladnout na papírové utěrce.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Jakmile se po upečení brambory pěkně rozevřou, naskládejte do mezer nakrájené plátky sýra a dejte do trouby ještě na 3 minuty, aby se sýr roztekl.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Zakysanou smetanu ochuťte podle libosti, například bylinkami, česnekem, nebo jen solí a pepřem či trochou chilli.