1. home
  2. Recepty
  3. Nadýchané slané lívance se sýrem cottage a šunkou

Nadýchané slané lívance se sýrem cottage a šunkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Slané recepty
Lívanečky známe nasladko, s pořádnou porcí ovoce. Ale i ve slaném provedení jsou naprosto neodolatelné! Stačí do těsta přidat sýr, trochu šunky a je hotovo!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Cottage nature
150 g
Moravské uzené
3 ks
Vejce M10 podestýlka
100 g
Hladká mouka
50 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
1 svazek
Pažitka
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Olivový olej extra panenský
1 lžička
Sůl

Náplň
200 g
Cottage nature
Pažitka
100 g
Cherry rajčata větvičková
150 g
Mix salátů
50 g
Ředkvičky
1 lžička
Extra panenský olivový olej
1 lžička
Balzamikový ocet
1 lžička
Sirup z agáve
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
V míse rozmíchejte vejce spolu 200 g cottage sýra. Poté pomalu prosejte mouku a vypracujte do těsta. Aby nebylo těsto příliš tuhé, pomalu přidejte mléko a lžičku oleje.
2
Nakrájejte plátky moravského uzeného nadrobno. Jakmile je konzistence těsta ideálně tuhá, neměla by téct, osolte a jemně vmíchejte kypřicí prášek spolu s uzeným a pažitkou nakrájenou nadrobno.
3
Těsto nechte 3 minuty odpočinout. Mezitím si připravte pánev na lívance. Tu zlehka vymažte olejem za pomoci mašlovačky. Opékejte na středním plameni z obou stran dozlatova. Těsto trochu povyskočí, takže neplňte až po okraj.
4
Ředkvičky spolu s rajčaty a salátem omyjte a nechte okapat. Zeleninu nakrájejte a saláty natrhejte.
5
Na zálivku smíchejte olej, balzamikový ocet, sirup z agáve a na závěr osolte a opepřete. Smíchejte se salátem. Cottage dochuťte nakrájenou pažitkou.
6
Hotové lívance podávejte se sýrem cottage a salátem.