Ostružinová pěna v domácí sušence


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Ovocné pěny jsou v létě oblíbeným dezertem leckterého milovníka sladkého. Co ale říkáte na spojení ostružinové pěny a ovesné sušenky? Za nás naprosto geniální!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Ostružinová pěna
200 g
Ostružiny
200 ml
Smetana ke šlehání 33%
250 g (80%)
Mascarpone
150 g
Krupicový cukr

Sušenky
150 g
České máslo 84 % mléčného tuku
100 g
Krupicový cukr
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 g
Ovesné vločky
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
200 g
Celozrnná mouka

Příprava

1

Postup pěna:

Ostružiny umyjte a zlehka povařte s cukrem v troše vody.
2
Malinkou porci rozvaru si dejte stranou na ozdobu, zbytek rozmixujte tyčovým mixérem a přes cedník přeceďte.
3
Smetanu si vyšlehejte dotuha, smíchejte s mascarpone, scezenými ostružinami a dejte do lednice.
4

Postup sušenka:

Předem rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, vejcem, vločkami a nakonec s kypřicím práškem a moukou.
5
Jakmile vám vznikne husté a lepivé těsto, vytvořte z něj kuličky.
6
Ty pak mezi dlaněmi rozplácněte, aby vám vznikly asi 3–5 mm vysoké placičky.
7
Skládejte je na pečicím papírem vyložený plech a pečte v troubě na 150 °C přibližně 20 minut.
8
Vychladlé sušenky slepujte ostružinovou pěnou.

Další recepty