Pečená hruška s ovesnou drobenkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Snídaně
  • Svačiny
Výborný tip na víkendovou snídani? Tak to jste na správné adrese! Překvapte svou drahou polovičku šťavnatou pečenou hruškou a ovesnou drobenkou. To vše zjemněte výtečným jogurtem!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 ks
    Hruška Lucasova
  • 1 lžička
    Přírodní vanilkový extrakt
  • 1 lžička
    Skořice
  • 1 lžička
    Javorový sirup grade C
  • České máslo 84 % mléčného tuku

Drobenka
  • 2 lžíce
    Ovesné vločky
  • 2 lžíce
    Špaldová mouka
  • 2 lžíce
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 lžíce
    Javorový sirup grade C

Servírování
  • 400 g
    Jogurt bílý

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky omyjte a rozkrojte na poloviny. Z každé půlky pak lžičkou nebo nožem vydlabejte vnitřek se semínky a kulatou stranu mírně seřízněte, aby hrušky v zapékací míse držely na svém místě. Zapékací mísu vymažte trochou másla a hrušky do ní položte rozkrojenou stranou vzhůru.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Hrušky pokapejte vanilkovým extraktem, javorovým sirupem a poprašte skořicí. Navrch rovnoměrně nasypte drobenku připravenou smícháním vloček, mouky, másla a javorového sirupu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zapékací mísu přikryjte alobalem, vložte do trouby a nechte péct asi 30 minut. Poté alobal sundejte a nechte péct zhruba dalších 10 minut dozlatova.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s bílým jogurtem, nejlépe ještě teplé.