Sváteční hodování se často točí kolem kapra nebo řízků, ale třeba taková pečená vinná klobása je též tradiční vánoční specialitou. Můžete si ji připravit s kaší nebo bramborem, ale také třeba podle našeho nového videoreceptu ze zimního čísla časopisu Gusto!
Suroviny na
porce
600 g
Vinná klobása
300 g
Kořenová petržel
200 g
Anglická slanina
1 ks
Paprika červená
5 stroužků
Česnek balený
100 ml
Bílé víno
5 lžic
Slunečnicový olej s vitaminem D
1 hrst
Tymián
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1
accessibility.recipes.cookingstep
Rozehřejte troubu na 180 °C. Petržel očistěte a nakrájejte na tenčí proužky.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Do pánve nalijte 3 lžíce oleje, přihoďte petržel a restujte cca 5 minut.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Poté přidejte na proužky nakrájenou slaninu a restujte dozlatova.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Přisypte na proužky nakrájenou papriku a promíchejte. Nakonec přidejte na plátky nakrájený česnek, krátce orestujte a podlijte bílým vínem.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Nechte provařit a víno zredukovat, osolte a opepřete a přendejte do zapékací mísy.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Vinnou klobásu nakrájejte na stejně velké díly, zatočte dokolečka a upevněte špejlí.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Na rozehřátou pánev nalijte 2 lžíce oleje a přidejte neobraný tymián. Na bylinku položte stočenou klobásu a krátce ji opečte z obou stran.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Stejně připravte i ostatní kusy, poté je postupně vyskládejte na zeleninu a dopečte v troubě podle velikosti šneků 10 až 20 minut.
Suroviny
Suroviny na
porce
600 g
Vinná klobása
300 g
Kořenová petržel
200 g
Anglická slanina
1 ks
Paprika červená
5 stroužků
Česnek balený
100 ml
Bílé víno
5 lžic
Slunečnicový olej s vitaminem D
1 hrst
Tymián
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Rozehřejte troubu na 180 °C. Petržel očistěte a nakrájejte na tenčí proužky.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Do pánve nalijte 3 lžíce oleje, přihoďte petržel a restujte cca 5 minut.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Poté přidejte na proužky nakrájenou slaninu a restujte dozlatova.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Přisypte na proužky nakrájenou papriku a promíchejte. Nakonec přidejte na plátky nakrájený česnek, krátce orestujte a podlijte bílým vínem.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Nechte provařit a víno zredukovat, osolte a opepřete a přendejte do zapékací mísy.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Vinnou klobásu nakrájejte na stejně velké díly, zatočte dokolečka a upevněte špejlí.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Na rozehřátou pánev nalijte 2 lžíce oleje a přidejte neobraný tymián. Na bylinku položte stočenou klobásu a krátce ji opečte z obou stran.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Stejně připravte i ostatní kusy, poté je postupně vyskládejte na zeleninu a dopečte v troubě podle velikosti šneků 10 až 20 minut.