Perník s kakaovou polevou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
  • Těsta a pečení
Není nic lepšího, než si dát odpolední kávu s kouskem skvělého domácího perníku. Dopřejte si takovou siestu i vy díky receptu na perník od Kluka v zástěře!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
100 g
Mandlová mouka
96 g
Hladká mouka
40 g
Xylitol
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 ml
Čerstvé mléko plnotučné
50 ml
Slunečnicový olej lisovaný za studena
3 lžíce
Kakao
1 ks
Jablko
1 lžička
Perníkové koření
10 g
Kypřicí prášek do perníku
1 lžíce
Ořechové máslo

Poleva
1 ks
Avokádo
2 lžičky
Kakao
1 ks
Banány
2 lžičky
Ořechové máslo
Med květový český

Na vymazání formy
České máslo 84 % mléčného tuku
Kokos strouhaný

Příprava

1
Smíchejte všechny sypké ingredience.
2
Vyšlehejte celá vejce.
3
Poté vejce přidejte společně s olejem, nastrouhanými jablky, mlékem a ořechovým máslem do suchých ingredienci a pořádně zamíchejte.
4
Těsto nalijte do zapékací nádoby (29x19cm) vymazané kousíčkem másla a vysypané kokosem.
5
Pečte na 170 °C cca 25–30 minut.
6
Ingredience na polevu společně rozmixujte a zamíchejte.
7
Polevu namažte na vychladlý perník a dozdobte ještě kokosem nebo třeba oříšky.
8
Dejte ztuhnout do lednice a servírujte.