Pesto z ředkviček


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Těstoviny a nudle
Věděli jste, že oblíbené krémové pesto nemusíte připravovat jen z bazalky? Zkuste sáhnout po čerstvých ředkvičkách, klidně i s natí! Jejich lehká pikantnost vás dostane. Hodí se do těstovin, jako náplň do domácího pečiva, ale třeba i jen tak, namazané na krajíc chleba. Stačí jen pár základních ingrediencí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

5 svazků
Ředkvičky
Olivový olej extra panenský
100 g
Kešu natural
150 g
Grana padano, strouhaný sýr
0.5 ks
Citrón
2 stroužky
Česnek
Tagliatelle vaječné těstoviny
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Ředkvičky včetně lístků důkladně omyjte, a spolu s natí nakrájejte a vložte do vysoké mísy.
2
Zakápněte lžící olivového oleje a ponorným mixérem mixujte. Postupně přidejte kešu oříšky, česnek a strouhaný sýr.
3
Jakmile je konzistence tužší, dochuťte pár kapkami citronové šťávy a dle chuti dosolte.
4
Ve větším hrnci začněte vařit osolenou vodu.
5
Jakmile začne voda jemně probublávat, vložte těstoviny do vody a vařte je asi 5–6 minut.
6
Vodu sceďte a těstoviny promíchejte ještě horké s připraveným domácím pestem, podávejte zasypané sýrem a s na plátky nakrájenou ředkvičkou.