Lahodné a křupavé pečivo s náplní z vajec, sýru a slaniny nemusíte jen kupovat v pekárně. Díky našemu receptu zvládnete vyrobit skvělé plněné preclíky doma. Vzít si je můžete s sebou k svačině nebo si je vychutnat při víkendovém brunchi.
Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
2
Mezitím si připravte dva plechy s pečícím papírem.
3
Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vlijte vzešlý kvásek, promíchejte, přidejte sádlo a vytvořte hladké těsto. Rovnou ho přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na 8 dílů.
4
Z každého dílu vytvořte hada dlouhého cca 40 cm, a stočte do tvaru preclíku.
5
Do každého vyklepněte vejce posypte sýrem, opečenou slaninou nakrájenou na kostičky a zapečte na 220 °C cca 10 minut.
Suroviny
Suroviny na
porce
Na 8 kusů
Těsto
450 g
Hladká mouka
250 ml
Voda
25 g
Droždí
30 g
Vepřové sádlo škvařené
0.5 lžička
Krystalový cukr
1 lžička
Sůl
Náplň
8 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
150 g
Anglická slanina
150 g
Eidam bloček 45 %
Příprava
1
Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
2
Mezitím si připravte dva plechy s pečícím papírem.
3
Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vlijte vzešlý kvásek, promíchejte, přidejte sádlo a vytvořte hladké těsto. Rovnou ho přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na 8 dílů.
4
Z každého dílu vytvořte hada dlouhého cca 40 cm, a stočte do tvaru preclíku.
5
Do každého vyklepněte vejce posypte sýrem, opečenou slaninou nakrájenou na kostičky a zapečte na 220 °C cca 10 minut.