Pohankové vafle z červené řepy plněné kozím sýrem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Svačiny
Vafle nasladko zná snad každý, ale co taková slaná variace? Přidejte do těsta červenou řepu, česnek a vykouzlete si nevšední snídani nebo svačinu. Punc luxusu dodá celému jídlu čerstvý kozí sýr.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g (jemně mletá)
Pohanková mouka
1 lžička (vrchovatá)
Kypřicí prášek do pečiva
0.5 lžičky
Mlýnek mořská sůl
1.5 lžíce
Moučkový cukr
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 g (+ na potírání vaflovače)
České máslo 84 % mléčného tuku
170 g
Syrová řepa
4 stroužky
Česnek balený
200 g
Čerstvý kozí sýr
1 svazek
Jarní cibulka

Příprava

1
Nejprve oddělte vaječné bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.
2
Smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem.
3
Řepu a česnek očistěte a nastrouhejte najemno.
4
Do suché směsi přidejte žloutky a změklé máslo a dobře promíchejte.
5
Poté přidejte řepu s česnekem a znovu řádně promíchejte.
6
Na závěr lehce promíchejte se sněhem.
7
Vaflovač vymažte máslem a po dvou lžících dávkujte hotové těsto.
8
Pečte dozlatova.
9
Čerstvou vafli potřete kozím sýrem, posypte jarní cibulkou a přiklopte druhou vaflí.